Maria Maksakova kimdir, Maria Maksakova resimleri, Maria Maksakova sevgilisi, Maria Maksakova özel hayatı, Maria Maksakova fanclup,


Rusya’nın önde gelen müzisyen ailelerinden Maksakova’ların son üyesi Maria Maksakova, tek konser için Türkiye’ye geliyor.

Sanatçı, 77 yıl önce aynı ismi taşıyan anneannesinin başta Mustafa Kemal Atatürk ile Başbakan İsmet İnönü olmak üzere, bakanlar ve milletvekillerinin katıldığı konserde seslendirdiği ‘Carmen’ operasından ‘Habenera’ prelüdünü seslendirecek.

Güzelliği ile de dikkatleri çeken ve Rusya klasik müzik dünyasının en ünlü mezo sopranosu olan Maria Maksakova, hem St. Petersburg Mariinskiy Opera’nın solisti hem de bir film yıldızı. Maksakova geçtiğimiz aralık ayı itibarıyla Birleşik Rusya Partisi Dağıstan milletvekili ve Rusya Kültür Kanalı’nda sunuculuk da yapıyor

12 Nisan–17 Mayıs 1935 tarihleri arasında genç Türkiye Cumhuriyeti’ne gösteriler yapmak üzere gelen Bolşoy Tiyatro Grubu’nda ‘primadonna’ olarak, Maria Maksakova’yla aynı adı taşıyan anneannesi de yer almıştı. Grup içinde o zamanlar 29 yaşında olan ünlü Rus kompozitör Dmitri Dmitriyeviç Şostakoviç ve henüz 27 yaşındaki dünyaca ünlü keman sanatçısı David Fyodoroviç Oystrah da bulunuyordu.

Bolşoy Tiyatro Grubu ilk konserlerini 17 Nisan 1935 akşamı Ankara Halkevi Salonu’nda vermiş ve konser başta Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan İsmet İnönü olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri ve seçkin bir davetli topluluğu tarafından izlenmişti.

Torun Maksakova’nın konseri 28 Şubat Salı günü saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.